Connect with us

National

Ministerul Educatiei pregateste o strategie pentru digitalizare pentru invatarea in sistem online

Published

on


Ministerul Educaţiei pregăteşte o strategie pentru digitalizare, care include norme de predare – evaluare şi modificarea programei şcolare pentru învăţarea în sistem online. Detaliile vor fi prezentate luni într-o conferinţă de presă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la un post de televiziune.

Documentul prevede reducerea materiei, renunţarea la anumite capitole de la diferite materii şi scurtarea orarului pentru elevi, astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului:

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre posibilitatea ca tezele să fie eliminate în acest an şcolar, dar a spus că decizia va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Monica Anisie a mai declarat că este posibil ca cele 250.000 de tablete promise de autorităţi să ajungă la elevi până la finalul lunii decembrie. Până acum au fost distribuite doar 26 de mii, dar sunt licitaţii în curs de desfăşurare.

2.500 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul roşu – cu predare integral online – şi peste 10 mii în scenariul verde, în care copiii merg la şcoală.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: