Connect with us

National

Ministerul Sănătății va demara cinci programe naționale de screening

România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe screening.

Published

on

România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe de depistare precoce (screening) a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C și D, precum și pentru screening prenatal, precum și pentru formarea  personalului medical din domeniile prioritare de sănătate, informează Ministerul Sănătății.

„Fondurile accesate le vom utiliza pentru organizarea și implementarea programelor de screening, dar și pentru formarea personalului medical și achiziția de echipamente, astfel încât să nu existe sincope în derulare, așa cum s-a mai întâmplat în trecut”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian BODOG.

Ministerul Sănătății a mai derulat, la nivel național programul pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, restul reprezintă programe care vor fi implementate în premieră.