Connect with us

National

Ministrul de Interne, Carmen Dan, își cere scuze tuturor celor care au avut de suferit, în urma violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei

La finalul declaraţiei, Carmen Dan vorbit despre…

Published

on

Ministrul de Interne, Carmen Dan, își cere scuze tuturor celor care au avut de suferit, în urma violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, şi-a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit, în urma violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei. Într-o declaraţie de presă, demnitarul a prezentat duminică, 19 august, detalii din raportul legat de intervenţiile de acum două săptămâni, realizat de structurile MAI.

Documentul este clasificat şi, face între altele o cronologie a evenimentelor de la protestul de acum două săptămâni. Raportul privind evenimentele din 10 august are 90 de file şi este clasificat ‘secret de serviciu’. Carmen Dan a sintetizat însă, în declaraţia de presă, unele elemente ale documentului. Spre deosebire de alte dăţi, a spus Carmen Dan, comportamentul masei protestatarilor a fost acum diferit:

Galeriile de fotbal au joacat un rol important în violenţe. Venirea lor nu s-a făcut organizat, a explicat Carmen Dan, ceea ce a împiedicat Jandarmeria să le blocheze accesul în Piaţa Victoriei.

Primele manifestări violente s-au înregistrat la ora 16:22 de minute, când are loc forţarea cordonului de jandarmi şi se încearcă intrarea în curtea Guvernului. Incidentele şi provocările au continuat până la ora 22:00 când a fost efectuată o ultimă somaţie din partea jandarmilor.

Potrivit lui Carmen Dan, ordinea a fost restabilită în piaţă în jurul orei 01:15  452 de persoane au necesitat asistenţă medicală la faţa locului, în seara protestului. Dintre aceştia 33 au fost jandarmi.

La finalul declaraţiei, Carmen Dan vorbit despre ceea ce a numit ‘falsuri şi minciuni’, care au circulat atât în mediul online cât şi în mass-media şi a apreciat că în privinţa intervenţiei din 10 august trebuie separat adevărul de manipulare.

 

%d