Connect with us

National

Ministrul Educației: Program de ore remediale, pentru elevi

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, doreşte iniţierea unui program de ore remediale pentru elevi, în valoare de 240 de milioane lei, sumă din care să fie plătiţi profesorii, ce vor susţine aceste ore. Potrivit acestuia, pierderile generate de predarea on-line sunt „evidente”, „mari” şi „foarte neuniforme”, diferă de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta, în funcţie de accesul la echipamente şi internet şi de predarea on-line, în sine.

Ministrul a precizat că orele remediale presupun prezenţa fizică a elevilor şi că profesorii trebuie să identifice pierderile elevilor. El a explicat că, în prezent, nu există obligaţia legală a cadrului didactic de a ţine ore remediale, însă se are în vedere o recompensă motivantă, de 100 de lei pe oră.

„240 de milioane de lei înseamnă că 2,4 milioane de ore pot fi făcute, în medie, luând în considerare cele 6.396 de şcoli în România, înseamnă 375 de ore pe şcoală, numărul mediu de ore remediale. (…) Sigur că vor fi şcoli, care vor merge spre 1.000 de ore remediale şi şcoli care vor merge spre 200 de ore remediale”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: