Connect with us

National

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion consideră că există soluţii pentru continuarea anchetei în dosarul 10 august

Published

on


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion consideră că există soluţii pentru continuarea anchetei în dosarul 10 august faţă de foştii şefi ai jandarmeriei care au coordonat intervenţia în forţă împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei în 2018.

Stelian Ion, care a fost şi el în piaţă atunci, a spus că ordonaţa de clasare a acestei părţi din dosar, decisă de o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, ar putea fi contestată potrivit legii, de cele aproape 700 de persoane care au făcut sesizări că ar fi fost lovite şi gazate de jandarmi. Ar avea termen de contestare 20 de zile de la comunicarea deciziei:Ministrul a mai spus că dosarul continuă şi la Parchetul Militar unde sunt anchetate fapte individuale privind interacţiunea jandarmilor cu manifestanţii şi de asemenea există şi o anchetă privind modul în care au acţionat persoane cu funcţii publice sau administrative în acea perioadă.

Stelian Ion consideră că a fi prematur ca cei care ar fi fost bătuţi de forţele de ordine să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru că încă dosarul ar putea fi soluţionat în ţară.

El a mai insitat, în conferinţa de presă de astăzi, ca toată lumea să aştepte motivarea instaţei la decizia de respingere a solicitării DIICOT de redeschidere a dosarului.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: