Connect with us

National

Ministrul justiţiei va prezenta în plenul Parlamentului un raport privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public

Ministrul Justiţiei a mai precizat că

Published

on

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va prezenta, săptămâna viitoare, în plenul parlamentului un raport privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public. Tudorel Toader a explicat că va prezenta evaluarea atât pentru că premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat acest lucru, dar şi pentru că legea îl obligă să vină în faţa parlamentului cu asemenea analize. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent:

Ministrul Justiţiei a mai precizat că joia viitoare, pe 22 februarie, distinct de raportul pe care îl va prezenta în parlament, va informa presa despre conţinutul şi concluziile evaluării referitoare la activitatea DNA. Tudorel Toader a făcut aceste declaraţii, după revenirea de urgenţă în ţară din Japonia, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă.

Aceasta i-a cerut explicaţii în contextul apariţiei în spaţiul public a unor afirmaţii făcute de persoane cercetate penal, potrivit cărora unii procurori ai DNA ar falsifica probe din dosarele pe care le instrumentează. Subiectul a fost discutat de prim-ministru într-o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, într-o emisiune televizată, aseară, 15 februarie, Viorica Dăncilă a precizat că i-a cerut ministrului justiţiei să clarifice lucrurile, pentru că trenarea unei astfel de situaţii ar duce la lipsa de încredere în sistem. Amintim că şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, a dezminţit acuzaţiile din spaţiul public şi a precizat că activitatea Direcţiei se desfăşoară respectând legea