Connect with us

National

Ministrul Mediului: Prima de casare, prin ”Rabla clasic”, va creşte cu 15%

Published

on

Prima de casare pentru Programul ”Rabla clasic” va creşte cu 15%, în 2023, a informat, astăzi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Agerpres. În ședința de Guvern, el a mai precizat că şi bugetul alocat programului destinat achiziţiei de maşini electrice va fi majorat pentru acest an.
„Am început pregătirea programelor ”Rabla clasic”, ”Rabla plus” şi ”Rabla local”. În cadrul Programului ”Rabla clasic”, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini clasice, avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare (…)”, a explicat Tanczos Barna. În acelaşi timp, a adăugat el, va fi crescut bugetul pentru achiziţia de maşini electrice.
„A crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice înmatriculate, datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de maşini second-hand, pentru prima data, după foarte mulţi ani. Deci, parcul auto din România se întinereşte şi am putea spune că, la sfârşitul anului 2023, bifăm inclusiv obligaţia din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie. Cred că, la sfârşitul anului 2023, ţinta pentru 2026 va fi atinsă „, a mai spus ministrul Mediului, în cadrul ședinței de Guvern.