Connect with us

National

Ministrul Muncii anunță acordarea de puncte suplimentare la pensie

Published

on

În noua lege a pensiilor există un articol care spune că de acum înainte, în fiecare an, în ianuarie, trebuie să avem majorarea pensiilor cu rata inflaţiei plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut.

Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe taloanele pe care pensionarii le vor primi după data de 1 septembrie, vor avea evidenţiate exact care sunt punctele contributive, necontributive şi punctele de stabilitate pe care le primesc, notează News.ro.

”Vreau să fie foarte clar pentru toţi românii că legea pensiilor este sustenabilă, doi, că da, sunt bani în buget pentru a finanţa cheltuiala cu pensiile şi trei, este foarte important ca pensionarii să ştie că în anul 2024 toate pensiile vor creşte, nicio pensie nu nu va scădea.

Vom avea momentul T0, în ianuarie şi e important să ştie că în noua lege a pensiilor avem un articol care spune clar că de acum înainte, în fiecare, an, în luna ianuarie trebuie să avem majorarea pensiilor, pe acelaşi mecanism (..) cu rata inflaţiei din anul anterior plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut”, a spus, duminică, la Prima News, ministrul Muncii.

Procesul de recalculare a pensiilor va fi finalizat în toamna anului viitor

Simona Bucura Oprescu a precizat că pensionarii mai trebuie să ştie că în septembrie se va finalzia procesul de recalculare a pensiilor şi se vor pune în plată noile pensii.

Despre legea pensiilor, ministrul Muncii a mai spus că perioadele de armată, studii, şomaj, vin cu puncte suplimentare. ”Pentru a încuraja perioada de contributivitate, peste perioada de 25 de ani avem puncte suplimentare”, a subliniat ea.

sursa: stirileprotv.ro