Connect with us

National

Ministrul muncii despre noua lege a pensiilor: „Ne dorim să fie finalizată până la data de 20 noiembrie”

Published

on

Noua lege a pensiilor intră, din această săptămână, în dezbatere accelerată în parlament. Iniţiatorul proiectul, ministrul muncii, spune că legea va duce la eliminarea inechităţilor din sistem, în timp ce opoziţia afirmă că documentul îi avantajează tot pe românii cu pensii mari.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat de guvern, însă nu au lipsit neînțelegerile în timpul ședinței, din cauză că Ministerul de Finanțe și cel al Muncii au interpretat diferit cifrele pentru impactul bugetar.

Documentul va intra în circuitul legislativ, prima cameră sesizată fiind Senatul, pentru dezbatere și adoptare în procedură de urgență.

Ministrul muncii și solidaridății sociale, Simona Bucura Oprescu: „Ne dorim să fie finalizată până la data de 20 noiembrie, astfel încât să ne încadrăm în termenul agreat cu comisia pentru renegocierea PNRR, renegociere care vizează inclusiv parametrul de 9,4 impact în PIB, care ar fi dus la înghețarea până în 2070 a pensiilor românilor.

Din opoziție, Alianța pentru Unirea Românilor susține că noua lege vine în beneficiul celor cu pensii mari.

Prim-vicepreşedintele Marius Lulea: „România are nevoie de pensii corecte, are nevoie să crească veniturile categoriilor defavorizate, însă reforma pe care ei și-o propun nu este o reformă care să corecteze inechitățile, ci să-i facă pe românii săraci și mai săraci și pe cei bogați, pe cei care au privilegii şi mai bogaţi.

La invitația grupului parlamentar AUR, în această după-amiază este așteptat în plenul Camerei Deputaților ministrul finanțelor publice, Marcel Boloș, pentru a explica dacă există riscul de suspendare a fondurilor europene pentru România din cauza deficitului bugetar.

sursă text: RADOR

sursă foto: arhivă