Connect with us

National

Ministrul Sănătății: Nu avem cazuri de infectare cu coronavirus în România

Published

on

În condițiile în care temutul coronavirus a pus în alertă state din întreaga lume, în premieră pentru țara noastră s-a legiferat instituirea carantinei.

Desfășurarea evenimentelor de marți:

UPDATE 21.15: Testele efectuate în cazul femeii de 29 de ani din Râmnicu Sărat, suspectă de coronavirus, au arătat că aceasta nu este infectată.

Toate probele trimise la Institutul Matei Balș, în cursul zilei de marți, sunt negative.

UPDATE 18:14  Autoritățile medicale din Italia au anunțat marți că virusul Covid-19 a fost confirmat la Rimini în cazul unui bărbat de 71 de ani, despre care presa din Peninsula scrie că a fost weekendul trecut în România.

Ministerul Afacerilor Externe a cerut de urgență autorităților italiene informații despre pacient și eventuala lui ședere la noi în țară. Iar în țara noastră, o tânără din Buzău revenită de curând din Veneția a fost plasată în carantină, după ce a ajuns la spital cu simptomele bolii.

Două localități din Suceava și Maramureș sunt monitorizate de autorități pentru că mai mulți locuitori care au fost în Italia s-au întors acasă.

Femeia de 29 de ani, suspectă de coronavirus, este din Râmnicu Sărat. Ea a mers la Spitalul de Urgență din Buzău, împreună cu soțul și fiul lor de doi ani, pentru că, dimineața, băiețelul era programat la un consult de rutină.

Doctorii au observat, însă, că tânăra avea febră, tușea și acuza dureri musculare, iar când au aflat că s-a întors de curând din Italia s-a declanșat alerta.

Unitatea de primiri urgență a spitalului a fost imediat izolată.

Claudiu Damian, manager Spitalul de Urgență Buzău: „A fost izolată în UPU, deoarce prezintă simptome de coronavirus. UPU, pe partea de primiri urgențe, pe unde vine ambulanța este blocat.”

Potrivit autorităților medicale din Buzău, femeia s-a întors în România acum șapte zile.

A venit din Veneția pe 18 februarie cu avionul și a aterizat în aceeași zi pe Aeroportul Internațional Herni Coandă. De aici a plecat cu mașina spre Râmnicu Sărat, iar marți a mers la Spitalul de Urgență din Buzău. De acolo, pentru că în județ nu există un spațiu de izolare pentru pacienții suspecți de coronavirus, a fost trimisă, cu o ambulanță specială la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău: „La ora la care a venit dânsa era în febrilitate, mai prezenta  simptomatologie polimorfă, mialgii, altargii, tuse, lucru care ne-a obligat să luăm această atitudine, adică de suspectare a unei posibile infecții cu coronavirus și de aceea s-a decis să o transferăm la Balș.”

La Intitutul Matei Balș, femeia a intrat direct în carantină, unde așteaptă rezultatele analizelor de coronavirus.

Între timp, în presă din Italia au apărut informații potrivit cărora virusul Covid-19 a fost depistat la Rimini, în Italia, în cazul unui bărbat de 71 de ani. Pacientul tocmai se întorsese dintr-o călătorie în România, weekendul trecut. În funcție de informațiile primite de la oficialii italieni, autoritățile de la noi iau un calcul să facă o anchetă epidemiologică în cazul recent confirmat.

Cu peste 200 de persoane infectate, Italia este cea mai afectată țară din Europa de temutul virus.

O parte dintre românii aflați acolo, în principal cei fără asigurare de sănătate, au început să se întoarcă în țară.

În Valea Moldovei, Suceava, numai în ultimele ore au revenit din Italia aproape 20 de persoane. Directorul școlii din localitate susține, însă, că numărul lor ar fi de zece ori mai mare, dar oamenii nu și-au anunțat întoarcerea, pentru că mulți au fost plecați în peninsulă la cerșit.

sursa: stirileprotv.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON