Connect with us

Regional

Modernizarea termocentralei Ișalnița: instalație nouă de gaze naturale

Published

on

Termocentrala de la Ișalnița, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) va beneficia de o instalație nouă pentru alimentarea cu gaze naturale.

Astfel, se fac în continuare pași pentru construirea celui mai mare grup pe gaze naturale din cadrul CEO. Grupul va înlocui cele două blocuri energetice existente la sucursala din Ișalnița.

Se lucrează la documentațiile necesare în vederea realizării investiției. Este nevoie de rezolvarea unor probleme de cadastrare pentru terenurile care vor fi folosite pentru stația de gaze naturale.

Echipamentul nou va deservi grupul energetic de producere energie în ciclu combinat cu utilizare de gaze naturale cu o putere nominală de 850 MW.  Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro.

Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița este anul 2026. Proiectul Ișalnița face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 și care prevede, printre altele, construirea a 2 centrale pe gaze la Turceni și Ișalnița și a 8 parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj.