Connect with us

National

Modificări privind acordarea concediului medical

Salariații care nu au contribuit la fondul asigurărilor de sănătate în cele 6 luni dinaintea îmbolnăvirii, nu beneficiază de concediu medical plătit.

Published

on

Atât salariații cât și angajatorii trebuie să ia cunoștință de faptul că angajatul riscă să nu fie plătit în zilele de concediu medical, spune liderul CNSLR Frăția Mureș, Călin Cociș. Salariații care nu au contribuit la fondul asigurărilor de sănătate în cele 6 luni dinaintea îmbolnăvirii, nu beneficiază de concediu medical plătit.

Călin Cociș:

Până acum, ca să beneficieze de concediu medical plătit, angajatul era obligat cotizeze la fondul de sănătate cel puțin 22 de zile în ultimele 12 luni.
Aceasta este una dintre noutățile introduse de Executiv, de la 1 ianuarie, privind concediul medical, explică președintele Asociației Medicilor de Familie Mureș, dr. Remus Șipoș.

Remus Sipoș:

O altă noutate a acestui an este că perioada de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă poate fi prelungită de la 183 de zile cu încă 90 de zile, pentru a se evita pensionarea.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: