Connect with us

Fapt divers

Monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu

Published

on

Banca Naţională a României (BNR) lansează luni, 24 iunie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu.

Aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din Bucureşti, al cărui membru titular a fost George Călinescu, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2024”. Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu şi anii între care a trăit acesta „1899 – 1965”, informează BNR.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu au putere circulatorie pe teritoriul Românieiși vor fi lansate în circuitul numismatic prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.