Connect with us

International

Moralul consumatorilor germani este aşteptat să atingă un minim istoric

Published

on

Supermarket photo created by jcomp - www.freepik.com

Moralul consumatorilor germani este aşteptat să atingă un minim istoric, în iulie, din cauza creşterii accelerate a preţurilor în principala economie a Europei. Barometrul de încredere a consumatorilor publicat lunar de Institutul GfK prognozează un indice de -27,4 puncte, la cel mai jos nivel de la începerea măsurătorilor, din cauza „războiul în curs din Ucraina şi perturbarea lanţurilor de aprovizionare, care au aruncat în aer preţurile la energie şi alimente”.

Nivelul de încredere este un indicator al creşterii economice pentru că arată disponibilitatea oamenilor de a cheltui bani pentru consum. Experţii GfK spun că Banca Centrală Europeană ar trebui să reacţioneze cu o politică monetară adecvată, care să nu descurajeze, de exemplu, cumpărăturile pe credit şi să împingă economia germană în recesiune.

GfK notează că şi aştepările de venit al germanilor sunt la un nivel scăzut, iar sumele economisite în pandemie se topesc în inflaţie, fără să contribuie la creşterea economică, aşa cum se spera.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: