Connect with us

Regional

Municipiul Târgu Jiu va primi aproximativ 40 de milioane de lei, de la Fondul de Rezervă aflat la dispoziția primului ministru

Published

on

Primăria Municipiului Târgu Jiu informează, pe pagina oficială de facebook, că în bugetul local urmează să intre suma de aproximativ 40 de milioane de lei, din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția primului ministru, decizia fiind luată în cadrul ședinței Asociației Municipiilor din România (AMR), din data de 18 ianuarie, unde Primăria Municipiului Târgu Jiu este reprezentată primarul Marcel Romanescu (membru al comitetului director).

„Având în vedere că numeroase municipii au pierdut sume importante ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanței nr. 115 din 2023, membrii AMR au solicitat compensarea acestor sume, oferindu-se diverse soluții. Premierul Marcel Ciolacu a propus alocarea a 200 de milioane de euro, bani care urmau să fie împărțiți EXCLUSIV MUNICIPIILOR MEMBRE AMR, cu excepția Municipiului București, așa cum urmau să stabilească membrii Asociației Municipiilor. A fost acceptată, de comun acord, propunerea domnului primar Marcel Romanescu de a se oferi compensarea procentual, în funcție de sumele pierdute de fiecare municipiu. De menționat că municipiul Târgu Jiu a fost, după Deva, cel mai afectat de prevederile Ordonanței promovate de ministrul Finanțelor, domnul Marcel Boloș (un buget diminuat cu 37%, adică aproximativ 60 de milioane de lei)”, se precizează în comunicatul publicat de Primăria Târgu Jiu.