Connect with us

Regional

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează vernisajul expoziției de artă vizuală „Transdescendental”, a artistei Oana Mantegazza

Published

on

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează marți, 9 aprilie 2024, la ora 14.30, la mansarda instituției, vernisajul expoziției de artă vizuală „Transdescendental”, a artistei Oana Mantegazza.

                 Expoziția, care va fi disponibilă la Muzeul Cărții și Exilului Românesc în perioada 09.04.2024 – 10.05.2024, cuprinde 25 de lucrări de mici dimensiuni, realizate pe suport de pânză cu vopsele de acril.

La vernisajul expoziției Transdescendental” participă, alături de artista Oana Mantegazza și prof. dr. în arte vizuale Emilian Popescu, în calitate de invitat special, precum și Daniel Guță, curatorul expoziției.

                 Artista Oana Miriana Mantegazza este născută în Craiova și stabilită de peste douăzeci de ani în vestul țării. În căutarea perfecționării nu s-a limitat la studiile universitare și a făcut numeroase specializări, printre care și în domeniul juridic, domeniu în care profesează, pictura fiind un hobby moștenit din familia sa.

                 Oana Mantegazza s-a dedicat în mod special în ultima perioadă artei, această muncă de creație concretizându-se în anul 2024 în două expoziții personale și în participarea la numeroase expoziții de grup: „Eminesciana IV” (Galeria Cromatic, Craiova), „Cromatic Harminies for you” (Galeria Cromatic, Craiova), „Tempus Vernum” (Galeria 9, Brașov), „Life Lines” (Galeria Soleil, București), „Botanica” (Arhiva de Artă, Senatul României) și „Art Show” (Elite Prog. Art. Galleri, Crowne Plaza, București).

                 Oana Mantegazza se exprimă abstract în creația sa artistică în care reflecția sufletească oglindește majoritar zboruri metafizice. Armoniile coloristice realizate nu sunt numai rodul sensibilității sale, obținute cu vopseluri prin tehnică contemporană, ci depășesc orizontul cunoașterii și a experienței dobândite fiind coordonate de multiplele fațete ale Eului interior direcționate către un idealism transcendental.

  Expoziția „Transdescendental” poate fi vizitată la Muzeul Cărții și Exilului Românesc până pe data de 10 mai 2024, între orele 09.00- 17.00 (ultima intrare 16.30).

Sursă text& foto: Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc