Connect with us

Regional

Muzeul de Artă Craiova va deschide joi, 05 mai 2022, la ora 18:00, expoziția AMPRENTE

Published

on

Muzeul de Artă Craiova vă invită joi, 05 mai 2022, ora 18:00 la deschiderea oficială a expoziției AMPRENTE – NICOLAE ALEXI și AUREL BULACU, curator: Cătălin Davidescu.

„Proiectul expozițional Amprente coagulează imaginea a doi dintre cei mai importanți artiști români din generația ˊ70: Nicolae Alexi și Aurel Bulacu. În pofida unei prietenii de aproape șase decenii și orașului natal comun, Craiova, ambii se individualizează prin amprente stilistice bine definite și forme de gândire vizuală diferite.

Conceptul expozițional Amprente propune, în premieră, o amalgamare a creației celor doi artiști cu personalitate atât de distinctă. Această propunere curatorială oferă o cheie de revizitare a creației acestora din perspectiva unei lecturi complexe, unde rigoarea academică se completează cu discursul ludic, oferind un palier vizual menit să incite curiozitatea privitorului. Miza acestui tip de percepție este simbioza unui dialog vizual dinamic, care generează un context epic inedit, provocator atât pentru public cât și pentru cei doi creatori.” (Cătălin Davidescu)

Expoziția Amprente – Nicolae Alexi și Aurel Bulacu poate fi vizitată în sălile de la parterul Palatului Jean Mihail, Calea Unirii, nr. 15, în perioada 06.05- 09.06.2022, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 17:00. În prima zi de miercuri a fiecărei luni intrarea este gratuită.