Connect with us

CULTURAL

Muzeul Olteniei Craiova a lansat volumul ”In honorem Constantin C. Petolescu”

Published

on

Astăzi, la Muzeul Olteniei Craiova, a avut loc lansarea volumului intitulat ”In honorem Constantin C. Petolescu”. Reputatul epigrafist și arheolog al Daciei romane, a fost, de-a lungul carierei, profesor de istorie, muzeograf, cercetător științific, profesor universitar și membru corespondent al Academiei Române și a contribuit cu numeroase cercetări la arheologia românească și europeană.  

Academicianul oltean Constantin Petolescu a împlinit, anul acesta, 80 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Olteniei a lansat un volum care îi este dedicat. Cartea conține numeroase studii, scrise de personalități ale lumii științifice românești și internaționale. Realizarea volumului nu a fost o muncă ușoară.

Profesorul Constantin Petolescu a rămas fidel vocației sale de epigrafist al epocii romane, dar cercetările sale au vizat și istoria războaielor daco-romane, culte și credințe religioase, armata romană și multe altele.

Constantin Petolescu este autorul a zeci de volume şi sute de articole. Acesta este apreciat în arheologia românească și europeană. Arheologul oltean a transmis un mesaj celor prezenți la evenimentul de lansare și le-a urat celor din generația actuală multe realizări.

Redactor: Claudiu Vasile

foto: Claudiu Vasile