Connect with us

Regional

Natura a făcut prăpăd în Gorj

În municipiu au sunat sirenele

Published

on

Au sunat sirenele de alarmare la Târgu-Jiu, iar în multe comune din județ ploaia, vântul și grindina au făcut prăpăd, după ce vremea s-a stricat dintr-o dată.

Județul Gorj a fost sub avertizare de cod galben de vreme rea până în jurul orei 16.00, când acesta a fost transformat într-unul portocaliu.

A fost momentul în care afară s-a întunecat aproape ca noaptea, iar în municipiu au început să sune sirenele în baza unei decizii a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Populația a fost astfel avertizată asupra pericolelor care urmau să se întâmple, dar precipitațiile abundente nu puteau fi prevenite doar cu atât.

În mai multe puncte critice din oraș canalizarea s-a înfundat în scurt timp, iar apa de pe străzi a ajuns să măsoare și o jumătate de metru. În zona Porții Sărutului două mașini parcate lângă trecerea de pietoni mai aveau puțin și erau duse de valurile formate de celelalte mașini, care treceau cu viteză pe lângă ele pentru a răzbi prin apa ce trecea dincolo de praguri.

Pentru șoferi a fost un coșmar de câteva zeci de minute, până când angajații Aparegio au reușit să desfunde canalizarea.
În acel moment toată apa a fost preluată fără probleme și în câteva minute totul a revenit la normal, mai ales că ploaia s-a oprit repede.

Trei acoperișuri de bloc s-au desprins și au căzut pe opt autoturisme parcate în apropierea lor, fără să fie rănite persoane. Câțiva copaci au fost și ei puși la pământ, iar în multe din satele din zona de sub munte – Novaci – Polovragi a căzut grindină din abundență. Aceasta a distrus suprafețe mari de viță de vie, pagubele producându-se tocmai acum, când oamenii se pregăteau să culeagă strugurii.

Un inventar al pagubelor va fi cunoscut în cursul acestei zile, în funcție de raportările făcute de autoritățile locale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse: gorjeanul.ro/ tvsud.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON