Connect with us

National

Negocieri pentru sprijinirea viitorului guvern

Published

on

Premierul desemnat, Ludovic Orban începe de astăzi o serie de negocieri intense şi de consultări extinse pentru a-şi asigura, în primul rînd, numărul de voturi necesare pentru învestirea viitorului său Cabinet. Tot în această perioadă ar urma să fie stabilite şi persoanele ce vor fi propuse să facă parte guvern. În primul interviu după desemnare, Ludovic Orban a precizat că structura executivului şi numele candidaţilor pentru posturile de ministru vor fi anunţate săptămâna viitoare, marţi sau miercuri.

Sorin Croitorescu, Radio România:

Negocierile se anunţă însă dificile – pentru a-şi asigura votul de învestitură, Ludovic Orban are nevoie de 233 de senatori şi deputaţi, iar acum se poate baza doar pe susţinerea parlamentarilor PNL şi pe cea a celor de la minorităţile naţionale. Aproape toate celelalte formaţiuni, alături de care a dat jos guvernul Dăncilă, au venit cu liste de condiţii. În plus, PSD a anunţat aseară că nu va veni în Parlament pentru a asigura cvorumul la vot.

Cătălin Purcaru, Radio România:

În cazul în care propunerea de guvern nu primeşte votul de învestitură, PNL poate face o nouă încercare. Însă, dacă Parlamentul refuză de două ori să accepte guvernul, potrivit Constituţiei, în termen de 60 de zile de la primul refuz preşedintele poate dizolva Legislativul şi se ajunge la alegeri anticipate.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: