Connect with us

Evenimente

Nereguli la Agenţia Naţională de Transplant (audio)

Inspecţia Sanitară face verificări la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti

Published

on

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli la Agenţia Naţională de Transplant, precum şi la 4 spitale acreditate pentru prelevarea de organe, care au fost verificate prin sondaj. Este vorba de spitalele judeţene de urgenţă din Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa. În urma controalelor s-a descoperit că unităţile medicale nu îndeplineau criteriile de bază necesare prelevării de organe, a spus ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu. El a cerut Autoritatăţii Naţionale de Trasplant să controleze toate dosarele de acreditare, iar în cazul spitalelor care nu respectă reglementările în vigoare, să fie retrasă acreditatea. Ministrul a anunţat şi că vor fi făcute sesizări privind posibile fapte penale, conflict de interese şi incompatibilitate. Vlad Voiculescu:

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a precizat pentru Radio România Cluj că nu a primit nicio înştiinţare oficială referitoare la rezultatele verificării realizate de Corpul de Control. Managerul Nicoleta Coşarcă:

Inspecţia Sanitară face verificări la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. Ministrul sănătăţii susţine că unitatea nu îndeplineşte condiţiile pentru realizarea transplantului pulmonar şi că există suspiciuni potrivit cărora acreditarea a fost făcută sub presiune politică. Reprezentanţii Spitalului Sfânta Maria resping toate acuzaţiile. Managerul unităţii, Narcis Copcă, a declarat pentru Radio România Actualităţi: