Connect with us

Muzica si film

Netflix pregătește o surpriză utilizatorilor care folosesc platforma prin „account sharing”

Published

on

Netflix a publicat informații despre felul în care va încerca să oprească fenomenul de „account sharing”, în care mai mulți utilizatori, din case diferite, folosesc un singur cont, pentru a accesa filmele și serialele de pe serviciul său de streaming. Se pare că va începe verificarea accesărilor din alte locuri, fiind necesare confirmări de pe adresa de e-mail a creatorului contului, pentru a deschide o nouă sesiune în altă gospodărie decât cea „originală”.

Practic, Netflix va încerca să convingă utilizatorii, care nu își foloseau propriul cont, să treacă la un abonament propriu, prin introducerea de piedici în utilizare. Folosind istoricul de pe cont și adresa IP, Netflix va putea identifica locul principal de unde un cont este folosit. Atunci când cineva încearcă să îl acceseze din altă casă, chiar dacă era deja autentificat în respectivul loc, acesta este îndemnat să își înregistreze un nou cont.

Pentru dispozitivele mobile, care nu sunt legate obligatoriu de o rețea locală, acestea vor trebui să se conecteze, cel puțin o data, la 31 de zile, la rețeaua de Wi-Fi din casa „originală”. Altfel, vor trebui reautentificate. Cei care călătoresc, pot folosi o autentificare temporară, printr-un cod trimis pe e-mail, care permite redarea, timp de 7 zile, pe un dispozitiv nou, dintr-un loc care se află în afara casei principale.

Se pare, însă, că Netflix va ține evidența dispozitivelor, pe care le folosești mai des, și le va bloca automat pe cele care nu fac parte din gospodăria care a înregistrat abonamentul. Pentru deblocarea dispozitivelor, va fi necesară contactarea departamentului de relații cu clienții Netflix.

Detaliile au fost oferite de companie pentru clienții din America de Nord, însă, cel mai probabil, regulamentul va fi aplicat peste tot în lume. Compania a experimentat în America Latină cu opțiuni de taxă extra, pentru fiecare utilizator în plus, însă pare că nu va continua cu acea strategie, ci va bloca direct accesul celor care folosesc conturi din afara gospodăriei, în care locuiește cel care a înscris contul.

Conform estimărilor Netflix, 100 de milioane de utilizatori folosesc conturi ale altor persoane, prin „account sharing”. Având în vedere că, în 2021, numărul abonaților Netflix a scăzut, pentru prima dată, compania speră să atragă noi abonați prin astfel de practici.