Connect with us

International

New York: poliţia a luat cu asalt azi-noapte o clădire a campusului Universităţii Columbia şi a arestat zeci de protestatari

Published

on

Poliţia americană a luat cu asalt azi-noapte o clădire a campusului Universităţii Columbia din oraşul New York şi a arestat zeci de protestatari pro-palestinieni care se baricadaseră înăuntru de aproape 24 de ore.

Autorităţile afirmă că printre studenţi s-au infiltrat provocatori care i-au învăţat să baricadeze clădirea, să distrugă camerele de filmat şi i-au incitat la acte de vandalism. Studenţii neagă însă acest lucru.

Universitatea Columbia, una dintre cele mai prestigioase din Statele Unite, se află în centrul unei mişcări de protest a studenţilor care s-a extins în zeci de universităţi americane după ce a început războiul din Gaza.

În numeroase cazuri, împotriva manifestaţiilor pro-palestiniene au fost organizate contra-manifestaţii pro-Israel. Reuters notează că administraţiile universităţilor au încercat, în abordarea protestelor, să permită dreptul la liberă exprimare, dar, în acelaşi timp, să împiedice discursul care incită la ură.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON