Connect with us

National

Nicolae Bănicioiu, audiat în calitate de martor (audio)

Dosarul Colectiv

Published

on

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a fost audiat ieri în calitate de martor, peste cinci la Parchetul General, într-un dosar disjuns din cazul Colectiv. Este un dosar referitor la modul în care autorităţile au intervenit după incendiul din octombrie 2015, tragedie în urma căreia au murit 65 de tineri. Şi după explicaţiile date procurorilor, fostul ministru a trebuit să răspundă şi întrebărilor unuia dintre tinerii care au supravieţuit incendiului, Mihai Grecea:

Fostul ministru al Sănătăţii a mai fost citat în acest dosar în octombrie, dar atunci nu s-a prezentat la audieri.

În noiembrie 2015, la puţin timp după tragedia de la Colectiv, Nicolae Bănicioiu afirma că autorităţile române nu au nevoie de ajutor din străinătate pentru a trata răniţii.

Un an mai târziu, în noiembrie 2016, părinţii victimelor au depus o plângere penală la Parchetul General în care mai mulţi oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate erau acuzaţi în legătură cu modul în care au intervenit autorităţile după producerea incendiului în clubul Colectiv. Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem în acest caz pentru ucidere din culpă în formă agravată.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON