Connect with us

Regional

Noaptea Europeană a muzeelor la Muzeul Olteniei

Published

on

Evenimentul european Noaptea Muzeelor se va desfășura la Craiova, la Muzeul Olteniei, sâmbătă, 10 iunie, în intervalul orar 18:00 – 1:00, când publicul vizitator va beneficia de acces gratuit în toate cele trei locații expoziționale ale muzeului: Secția de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu, nr.14), Secția de Științele Naturii (str. Popa Șapcă, nr. 8 și Secția de Etnografie-Casa Băniei (str. Matei Basarab, nr.16).

Vizitatorii sunt invitați să descopere expozițiile într-un mod inedit, printr-o plimbare în istoria și cultura Olteniei. Sunt expoziţii-semnal, trasee tematice, tururi ghidate de-a lungul a secole de evoluţie ştiinţifică, istorică și etnografică.

Ineditul editiei din acest an îl constituie soluțiile inovatoare oferite de Muzeul Olteniei în accesibilizarea și promovarea modernă a patrimoniului cultural gestionat de cele trei secții, respectiv, o hologramă interactivă, trei asistenți virtuali și trei totemi interactivi ce sporesc interactivitatea cu publicul și, implicit, crește atenția și interesul pentru muzeu.

Secția de Etnografie va prezenta publicului două expoziții permanente, Ritmurile Vieții și Facerea Pâinii, precum și expoziția temporară Cămașa cu altiță din patrimoniul Muzeului Olteniei Craiova – mărturie istorică și marcă identitară.

La secția de Științele Naturii pot fi vizitate expozițiile Oltenia-Terra fossilis, Condițiile fizico-geografice și ecosistemele Olteniei, Colecția de minerale și roci, Universul și Sistemul Nostru Solar, dar și expoziția temporară Pști marini și oceanici din patrimoniul Secției de Științele Naturii.

Secția Istorie-Arheologie promovează și valorizează patrimoniul deținut prin cele trei expoziții permanente – Oltenia Preistorică, Redescoperă Istoria și Oltenia Rediviva.

Accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, în grup de cel mult 10 persoane, la o frecvență de 10 minute, iar pe toată durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului, să respecte fluxul unitar de vizitare și să poarte regulamentar măștile de protecție.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: