Connect with us

National

Noi demisii au fost cerute de ministrul Energiei, în urma accidentului de săptămîna trecută de la cariera Jilţ din judeţul Gorj

Published

on

Noi demisii au fost cerute de ministrul Energiei, în urma accidentului de săptămîna trecută de la cariera Jilţ din judeţul Gorj, când au murit trei oameni şi 10 au fost răniţi.

Virgil Popescu a solicitat Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic OLTENIA eliberarea din funcţie a mai multor directori în frunte cu cel general, Daniel Burlan.

Ministrul Virgil Popescu a organizat o conferinţă de presă după finalizarea unui raport preliminar care arată că printre cauzele accidentului sunt starea proastă a drumurilor şi a maşinilor de transport.

Victimele făceau parte dintr-o echipă de mentenanţă şi fuseseră trimise să repare un excavator:

Deocamdată, Consiliul de Supraveghere nu a anunţat nicio decizie în urma solicitărilor venite de la ministrul Energiei, însă cereri de demisie au venit şi pe adresa ministrului Virgil Popescu, din partea partenerilor de coaliţie de la PSD.

Raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei urmează să fie prezentat săptămâna aceasta în prima şedinţă de guvern. Intre timp au avut loc noi proteste spontane la exploatările Jilţ Nord şi Sud.

Angajaţii au refuzat sa înceapa lucrul, nemulţumiţi ca nu s-au luat măsuri concrete după accident.