Connect with us

CULTURAL

Noi evenimente, în cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova

Published

on

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova, continuă cu noi evenimente artistice. După șapte spectacole și concerte, desfășurate în luna octombrie, în cadrul festivalului, pe scenele din Craiova și Râmnicu Vâlcea, luna noiembrie începe cu unul dintre spectacolele invitate cele mai așteptate de melomani: ”Così fan tutte”, prezentat de Opera Brașov, pe scena Cercului Militar, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19.00. Artiștii brașoveni vor aduce în fața publicului craiovean comedia efervescentă, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, într-o montare și o distribuție de excepție. Spectacolul regizat de Cristian Mihăilescu, cu o scenografie de Rodica Garștea, va reuni pe scenă soliștii Cristina Radu (Fiordiligi), Asineta Răducan (Dorabella), Liviu Iftene (Ferrando), Valentin Marele (Guglielmo), Silvia Micu (Despina), Marian Reste (Don Alfonso), alături de Orchestra și Corul Operei Brașov, sub conducerea muzicală a maestrului Tiberiu Soare.

În aceeași seară, sâmbătă, 4 noiembrie, iubitorii artei dramatice sunt invitați la Teatrul Național ”Marin Sorescu” la spectacolul „Anomalia”, regizat deNatasza Sołtanowicz, o reprezentațiecare se desfășoară sub egida Festivalului Internațional Elena Teodorini.

Festivalul Internaţional Elena Teodorini este un eveniment cultural de notorietate, organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova. Ediția din acest an se desfășoară în perioada 1 octombrie – 19 noiembrie și cuprinde evenimente de referință pentru iubitorii artei lirice.