Connect with us

National

Noi proteste in toata tara, anuntate pentru duminica

In Capitala, dar si in Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Arad, oamenii se pregatesc sa iasa in strada duminica seara, pentru a protesta impotriva guvernului.

Published

on

In Capitala, dar si in Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Arad, oamenii se pregatesc sa iasa in strada duminica seara, pentru a protesta impotriva guvernului.

Noi proteste antiguvernamentale au fost anuntate pe Facebook, pentru duminica, in Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Arad, sub sloganul „Stop joc. In democratie, hotii stau la puscarie”. In Capitala, protestatarii vor sa mearga in mars spre Parlament, iar in fata Prefecturii din Brasov manifestantii vor sa scrie „#rezist” din lumini colorate in rosu, galben si albastru, potrivit paginilor de Facebook ale evenimentelor.

Organizatorii au scris pe paginile evenimentelor motivele pentru care vor avea loc din nou proteste in weekend, notand ca OUG 13 revine „pe filiera parlamentara”.

„Coruptii trebuie sa stea la puscarie, iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie”, se arata pe paginile de Facebook ale evenimentelor, in contextul afirmatiilor senatorului PSD Serban Nicolae potrivit carora cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igiena precara.

De asemenea, organizatorii sunt de parere ca „Romania va intra in faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguta Vasilescu de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar si din cauza adoptarii OUG 9/2017, care da dreptul institutiilor de a cheltui bani chiar daca au depasit bugetul. Aceasta ordonanta a trecut, luni, de Senat.

Respingerea in Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discuta, in prezent, in Camera Deputatilor si posibila anulare a OUG 51/2016 privind contraventiile silvice sunt si ele motive pentru care manifestantii vor iesi in strada. Mai mult, ei cer in continuare demisia Guvernului, a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Protestul din Capitala este programat sa inceapa la ora 18.00 si, potrivit postarilor de pe Facebook, manifestantii se vor intalni in Piata Victoriei, urmand, apoi, sa plece in mars spre Palatul Parlamentului. In fata Prefecturii din Brasov, oamenii vor sa scrie „#rezist” din lumini rosii, galbene si albastre. Proteste asemenanatoare sunt anuntate si in Iasi, Timisoara, Cluj si Arad.

sursa:stirileprotv.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: