Connect with us

National

Noi reguli privind indemnizația pentru creșterea copiilor

Un nou document a fost adoptat de Guvern!

Published

on

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o hotărâre care permite persoanelor ce realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități să beneficieze de concediu și de indemnizația pentru creșterea copilului pe baza documentelor care dovedesc suspendarea a cel puțin uneia dintre activități.

De asemenea, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, documentul adoptat de Guvern stipulează explicit condițiile în care părinții ce beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitării de până la 3.000 de lei anual.

Dacă beneficiarii realizează venituri peste limita de 3.000 de lei anual, indemnizația pentru creșterea copilului se consideră a fi acordată necuvenit și se recuperează în condițiile legii.

De menționat că, în cazul în care apare o situație de natură să genereze un nou drept, la stabilirea bazei de calcul a indemnizației pentru creșterea copilului vor fi luate în considerare și veniturile realizate pe perioada concediului de îngrijire a copilului în limita a 3.000 de lei anual.