Connect with us

National

NOU: terapie gratuita pentru bolnavii de hepatita

(audio) Ministrul Sanatatii despre tratamentul fara interferon.

Published

on

                    Începând de luna viitoare, cinci mii de bolnavi de hepatită cronică virală şi ciroză hepatică vor primi gratuit o terapie nouă – tratamentul fără interferon. Este vorba de numai 10 la sută dintre pacienţi, dar autorităţile sanitare dau asigurări că numărul beneficiarilor va fi extins treptat. Potrivit unei înţelegeri încheiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu producătorii de medicamente, bolnavii vor fi mai întâi investigaţi pe cheltuiala firmei, apoi, timp de trei luni vor fi monitorizaţi. Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a explicat cum vor decurge procedurile:

În prezent, la noi în ţară, NU există date certe în legătură cu numărul românilor cu astfel de boli, nici referitoare la pacienţii care au primit tratament cu interferon. – a afirmat la Radio România Actualităţi Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Matei Balş. El consideră că într-o primă etapă ar trebui să beneficieze de noua terapie pacienţii în stare avansată, dar şi cei care NU au răspuns la metodele clasice de tratare a bolii. Medicul Adrian Marinescu a mai spus că tratamentul fără interferon este mai eficient, durează mai puţin şi are o rată de succes mai mare, deoarece NU are contraindicaţii pentru persoanele care au dezvoltat complicaţii sau suferă şi de alte boli:

Reprezentanţii pacienţilor solicită, în schimb, ca lista beneficiarilor noului tip de tratament fără interferon să fie extinsă. Preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, Marinela Dedu, a precizat că aşteaptă primele rezultate ale noii terapii, dar şi noi programe elaborate de ministerul de resort pentru bolnavii din întreaga ţară:

 

%d blogeri au apreciat: