Connect with us

Fapt divers

Noua Dacia Duster, evaluata de Euro NCAP – cate stele a primit la testul de siguranta

In ceea ce priveste o eventuala coliziune cu pietonii, acestia beneficiaza in principiu de …

Published

on

Noua Dacia Duster a fost evaluata de Euro NCAP, in cadrul sesiunilor traditionale de teste de siguranta.

Noul model al constructorului de la Mioveni a primit in cele din urma trei stele la testul de siguranta, potrivit unui comunicat oficial.

Duster a obtinut un punctaj maxim pentru protectia pasagerilor adulti in cazul unui impact lateral.

In urma testelor a rezultat ca protectia oferita la nivelul genunchilor este buna, insa exista si posibilitatea ca anumite compomente ale bordului sa prezinte riscuri pentru accidentari.

In schimb, protectia la nivelul capului pentru pasagerii din fata este slaba in cazul decelerarilor bruste cauzate de impact. Pentru pasagerii din spate, protectia este buna, dar, in timpul testelor, manechinul aflat pe bancheta s-a deplasat mult prea in fata.

Protectia oferita copiilor in cazul unui impact frontal sau lateral a fost buna. Singurul minus a fost rezultatul obtinut la nivelul pieptului unui copil de 6 ani in cazul unui impact frontal.

In ceea ce priveste o eventuala coliziune cu pietonii, acestia beneficiaza in principiu de o protectie buna la nivelul capului. S-au obtinut totusi rezultate slabe la baza parbrizului.

In urma testului, cei de la Euro NCAP au concluzionat ca nivelul de protectie al Dacia Duster este de 71% pentru pasagerii adulti si 66% pentru copii.

Nivelul de siguranta acordat pentru protectia pietonilor este de 37%.

Vechea generatie a Daciei Duster obtinuse tot 3 stele la acest test de siguranta foarte apreciat in lumea auto.

 

sursa: ziare.com