Connect with us

Evenimente

Noul antrenor al SCM Craiova baschet masculin

Banca tehnică a echipei de baschet masculin va fi preluată de către fostul mare baschetbalist sârb, actualmente antrenor, Oliver Popovic.

Published

on

Sport Club Municipal Craiova a ajuns astăzi, 26.06.2015, la o înțelegere pentru preluarea băncii tehnice a echipei de baschet masculin de către fostul mare baschetbalist sârb, actualmente antrenor, Oliver POPOVIC (sportiv cu o vastă experiență internațională atât ca jucător, dar și ca antrenor).

Născut la 18.03.1970, în Titovo Uzice, Iugoslavia, și-a început cariera de jucător în 1986 la Partizan Belgrad, evoluând apoi la echipele: Borac CaCak, Steaua Roșie Belgrad, Lokomotiv Rostov, Unics Kazan, Maroussi;

În calitate de jucător are în palmares următoarele performanțe:

– campion al Iugoslaviei în 1987,1989,1998;

– câștigător al Cupei Serbiei în 1989;

– vicecampion al Rusiei în 2002;

– vicecampion al Greciei în 2004;

– medaliat cu bronz al Cupei Campionilor în 1988;

– câștigător în 1989 al Cupei Korac;

– câștigător în 2003 al Ligii Baltice;

– finalist al Euro Challange în 2004.

Din postura de tehnician a pregătit echipele:

– Tamis Pancevo, Mega Belgrad, Vizura Belgrad, Khimik Yuznhny

(Ucraina) și Swiss Lions Vrsac;

– lotul universitar al Serbiei în Kazan la Campionatele Mondiale

Universitare din 2013, unde a obținut medalia de bronz;

– naționala B a Serbiei în ultimele 2 sezoane (2013-2015), având în

pregătire cei mai de perspectivă tineri ale vicecampioanei mondiale.

Oliver POPOVIC va fi secondat pe banca tehnică de către Vladimir VUKSANOVIC, cel care a făcut parte și în sezonul trecut din staff-ul tehnic al echipei S.C.M. ”U” CRAIOVA.

sp-oliver-popovicOliver POPOVIC, antrenor S.C.M. CRAIOVA: ”Am acceptat oferta de a prelua echipa de baschet masculin S.C.M. ”U” Craiova având numai referințe bune despre baschetul românesc, care a crescut foarte mult ca imagine și ca valoare în ultimii ani. La Craiova, de asemenea, am înțeles ca odată cu construcția noii săli si cu rezultatele bune din ultimii ani ale echipei, interesul pentru baschet este unul important si acesta trebuie menținut si dezvoltat.

Clubul de la Craiova este unul serios si bine văzut aici în Serbia. Știu că aparține Primăriei orașului și acest lucru este de lăudat pentru ca se creează astfe o stabilitate a activității sportive, de care este nevoie în permanență.

Îmi doresc să realizez împreună cu staff-ul meu lucruri bune la Craiova, cunosc faptul că suporterii sunt pătimași și mari iubitori de sport, dar o echipă se construiește pas cu pas, etapă cu etapă și sper sa realizăm un proiect frumos pentru sezoanele viitoare.”

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: