Connect with us

International

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia

Published

on

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, pe care a părăsit-o, astăzi, cu zborul Emirates, ora locală 22:30 (13:30, ora României) spre Dubai.

Asociația Profesioniștilor din Tenis (ATP), care reunește jucătorii de tenis de sex masculin din întreaga lume, a reacționat după decizia de menținere a suspendării vizei australiene a lui Novak Djokovic, care „marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regretabile” și „continuă să recomande cu tărie vaccinarea pentru toți jucătorii”.

Sportivul sârb a transmis, într-un comunicat: „Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației, pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open. Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară. Nu sunt confortabil cu faptul că atenția, în ultimele săptămâni, a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu. În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, spune Djokovic. Acesta a mai transmis că se va odihni și se va recupera, înainte de a mai comenta ceva pe acest subiect.

Timp de trei ani, Novak Djokovic nu va avea voie să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza, pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman al mișcării anti-vaccin”, scrie The Guardian.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: