Connect with us

National

Nu demisionează! (audio)

Nu vrea să intre în polemici publice

Published

on

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a revenit cu precizări legate de evaluarea profesională a procurorului general al României și a șefei DNA. El a spus că nu le-a sugerat celor doi să-și dea demisia, ci doar a invocat: „o instituție care există în dreptul muncii”.

Ministrul Justiției a afirmat că evaluarea șefilor celor două instituții se va face atât în plan profesional, cât și managerial, și a dat asigurări că se bucură de o totală independență în luarea deciziilor și nu a fost supus unor presiuni politice pentru a întreprinde acest demers:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, într-un interviu televizat, că va avea în zilele următoare o discuție cu procurorul general Augustin Lazăr și, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind ordonanța de urgență 13.

Tudorel Toader a spus că va face și o analiză a activității Ministerului Public în următoarele doua săptămâni, urmând să ia atunci o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali. Întrebat de presă dacă îşi va da demisia,

Augustin Lazăr, a respins categoric această idee şi a spus că nu vrea să intre în polemici publice.