Connect with us

Sanatate & Life Style

Nu stii ce sa gatesti la pranz? Incearca un piure de conopida cu branza Cheddar!

Un preparat DELICIOS din care vei mai vrea si a doua portie, cu siguranta!

Published

on

Un preparat DELICIOS din care vei mai vrea si a doua portie, cu siguranta!

O varianta mai sanatoasa, de sezon, a clasicului piure de cartofi.

Branza Cheddar ii va oferi o consistenta cremoasa si un gust… mmmm!!

Iata de ce ai nevoie:

– o conopida medie

– 2 linguri de unt

– 60 ml lapte

-125 gr branza Cheddar taiata cubulete

– 1 fir ceapa verde sau arpagic verde

– sare si piper

Mod de preparare:

– pune apa cu sare la fiert intr-o oala

– cand a inceput sa fiarba, adauga buchetelele de conopida si lasa-le la fiert pentru 15 minute

– dupa ce s-au inmuiat, lasa buchetelele la scurs, apoi pune-le inapoi pe foc mic si adauga pe rand unt, sare si lapte

– amesteca-le bine si paseaza-le cu furculita sau blenderul vertical (nu le pasa prea tare incat sa transformi totul intr-o pasta)

– adauga piper si ceapa verde tocata marunt si amesteca bine, apoi ia preparatul de pe foc

– serveste intr-un bol sau ca garnitura la friptura

– optional poti orna piureul cu ceapa verde proaspata si branza Cheddar rasa pe deasupra

 

POFTA BUNA SI UN WEEKEND DE VIS!