Connect with us

International

Nu sunt români printre victimele atacului de la Istanbul

Atacul nu a fost revendicat.

Published

on

Autorităţile turce continuă să îl caute pe autorul masacrului care a avut loc în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul. Atacul nu a fost revendicat, până acum, de niciuna dintre grupările care au organizat, în ultimii ani, atentate teroriste pe teritoriul Turciei.

Au negat orice fel de implicare în atac principalele grupări armate ale kurzilor – Partidul Muncitorilor din Kurdistan şi „Şoimii Libertăţii din Kurdistan”, grupare responsabilă pentru dublul atac cu bombă care a avut loc la Istanbul pe 10 decembrie şi s-a soldat cu moartea a 45 de persoane. O altă variantă e că în spatele atacului s-ar fi aflat un membru sau simpatizant al Statului Islamic.

Amintim că 39 de persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite după ce un bărbat deghizat în Moş Crăciun a deschis focul în clubul de noapte. Printre victimele identificate până în acest moment de autorităţile turce nu se află cetăţeni români, precizează Ministerul de Externe de la Bucureşti. Sunt însă peste 20 de cetăţeni străini, între care iordanieni, libanezi, saudiţi, indieni şi o israeliancă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: