Connect with us

Fapt divers

Nunta de aur la Filiasi

Zece cupluri din Filiași au sărbătorit astăzi Nunta de Aur

Published

on

Cincizeci de ani împreună.

Ce-i face pe doi oameni să rămână împreună o jumătate de veac? Extrem de emoționați au răspuns: iubirea, încrederea, credința și respectul. Nu averea, nu copiii ( deși cu toții erau foarte mândri de aceștia) nu bucuriile sau grijile.

Iubirea, încrederea, credința și respectul. Faceți un exercițiu de imaginație și încercați să trăiți viața rostind la greu aceste cuvinte. Parcă, dintr-o dată totul pare mai ușor!

I-am văzut astăzi, în Biserica Sf Dimitrie Izvorâtorul de mir, din Filiași, în timpul slujbei de mulțumire oficiată de preoții Hantea Ștefan și Hantea Marian, tată și fiu. Parcă erau în urmă cu 50 de ani când și-au unit destinele. Erau atât de emoționați, se țineau de mână, se atingeau pe umăr, se susțineau, așa cum o făcuseră o viață întreagă.

A fost o slujbă de mulțumire și nu de cununie, dar o doamnă a mărturisit, printre lacrimi, că, pentru dânsa, aceasta este CUNUNIA, neavând parte parte de nuntă în biserică.

biserica-filiasi slujba-multumire

 

Fiecare cuplu a primit, din partea bisericii, câte o icoană sfințită și ”personalizată”, ilustrând sfântul care reprezintă praznicul casei fiecărei familii aniversate.

in-fata-bisericii

PRIMĂVARĂ-N TOAMNA VIEȚII-  este prima celebrare a cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, din Filiași. Inițiativa Casei de Cultură din Filiași  a fost susținută de Primăria Filiași și Consiliul local.

La restaurantul Flora din Filiași, unde a fost organizată petrecerea, fiind și sponsorul activității, au fost dăruite de către primarul Ilie Gheorghe Costeluș flori și plachete omagiale personalizate.

plachete-2 plachete

Scriitorul și jurnalistul Nelu Pochea a dăruit cuplurilor aniversate catrene tipărite purtând semnătura autorului.

nelu-pochea

placheta

Radio Oltenia a oferit doamnelor un cadou surpriză, pentru a pregăti domnilor bucate sănătoase și gustoase.

bannere din-nou-eu dscn9603 eu euu tot-eu

Programul muzical a fost susținut de Formația Casei de Cultură și de soliștii colaboratori Paula Sâmbrian, Costin Nițu, Mădălina Dumitrescu, Nelu Nuțu, invitat special Liviu Dică.

costi-nitu instrumente-orc liviu-dica solisti valentin

Ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă!

%d blogeri au apreciat: