Connect with us

Evenimente

Nunți de aur la Filiași

Primăvară-n toamna vieţii

Published

on

„Reuşita în dragoste înseamnă mai mult decât a găsi omul potrivit. Înseamnă a fi omul potrivit.” Au fost oamenii potriviți care au găsit oamenii potriviți. 10 cupluri din Filiași sărbătoresc astăzi 50 de ani de căsătorie.

Emoție, lacrimi de fericire, gânduri de mulțumire îndreptate către Dumnezeu, zâmbete și dragoste. Toate acestea se puteau citi pe chipurile celor care, în 1967, porneau pe drumul vieții împreuna. Celebrarea cuplurilor a început cu o ,,Slujbă de mulţumire’’ oficiată de preot paroh Hantea Marian şi preot Hantea Ştefan (tată și fiu) la Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir Filiași și a continuat cu petrecerea de la Restaurantul Flora. Iniţiativa Casei de Cultură a fost agreată şi susţinută de către Primăria Filiaşi şi Consiliul Local Filiaşi.

În cadru festiv, cuplurilor aniversate le-au fost dăruite, de către primarul oraşului, flori şi plachete omagiale personalizate. Scriitorul şi jurnalistul Nelu Pochea a dăruit cuplurilor aniversate catrene personalizate tipărite purtând semnătura autorului.

Programul muzical este susţinut de Formaţia Casei de Cultură avându-l ca invitat special pe Constantin Enceanu.

Sper ca prin această acţiune să aducem câteva momente de bucurie şi destindere în viaţa celor pe care îi sărbătorim cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. De asemenea, nutresc speranţa că această acţiune va avea continuitate în timp, astfel încât, în fiecare toamnă, să organizăm Primăvară-n toamna vieţii. Doresc tuturor cuplurilor aniversate multă sănătate, bucurii, îi asigur de toată consideraţia noastră pentru faptul că de jumătate de secol merg împreună pe drumul pe care l-au ales în urmă cu 50 de ani, împlinind astfel ,,cuvântul’’ Mântuitorului ,,Ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă’’. La mulţi ani tuturor!

Director: Valentin Florescu, Organizatori: Primăria Filiaşi şi Casa de Cultură Filiaşi. Parteneri: Biserica Sf. Dimitrie Filiaşi prin preot paroh Hantea Ştefan şi Hantea Marian.

Foto, text: Andrada Cojocaru

%d blogeri au apreciat: