Connect with us

Regional

O clădire de patrimoniu a Craiovei, un adevărat reper architectural al unei epoci glorioase a Băniei, Casa Dianu, a fost restaurată

Published

on

O clădire de patrimoniu a Craiovei, un adevărat reper architectural al unei epoci glorioase a Băniei, Casa Dianu, a fost restaurată.

Datând de la începutul secolului al XX-lea, casa a servit drept locuință particulară familiei Dumitru și Sofia Dianu, fiind amplasată în zona centrală și istorică a orașului.

În anul 2010 a fost declarată clădire de patrimoniu și a intrat pe lista obiectivelor care urmeau să fie repuse în valoare, întrucât imobilul nu era folosit și se află într-o stare avasată de degradare.

Prin Programul Operațional Regional, Consiliul Județean a reușit să acceseze 5 milioane de euro, bani din fonduri europene, și a asigurat o cofinanțare de 600 de mii de euro.

Începând de acum, aici își va avea sediul Muzeul Cărții și Exilului Românesc, o inițiativă unică în țară, propusă de Biblioteca Județeană ,,Alexandru și Aristia Aman”. La casa Dianu vor fi aduse colecții personale ale unor scriitori și mari oameni de cultură.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: