Connect with us

Regional

O delegaţie a Primăriei din Esch sur Alzette – Luxemburg vizitează Râmnicu Vâlcea

Mai multe firme şi-au prezentat oferta comercială

Published

on

Timp de trei zile, o delegaţie a oraşului Esch sur Alzette din Luxemburg se află la Râmnicu Vâlcea pentru o serie de discuţii şi întâlniri exploratorii în vederea unei înfrăţiri între cele două municipalităţi.

Condusă de primarul Georges Mischo, delegaţia de 10 persoane din oraşul luxemburghez a reunit responsabili din domeniile dezvoltării economice, turismului, relaţiilor internaţionale, culturii, urbanismului etc. şi a avut marţi, 10 iulie, o întâlnire cu primarul Mircia Gutău, viceprimarul Carmen Preda şi reprezentanţi ai principalelor departamente ale Municipalităţii şi ai HCM Râmnicu Vâlcea.

O discuţie distinctă s-a purtat pe domeniul relaţiilor culturale, din partea română participând directorii Teatrului Municipal „Ariel” şi ai Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” şi preşedintele Filialei Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici.

Nu a fost omisă nici oportunitatea stabilirii unor legături economice, iar mai multe firme din Râmnicu Vâlcea, însoţite de reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, şi-au prezentat oferta comercială.

Ambii edili au apreciat activitatea foarte intensă a Ambasadorului României în Marele Ducat de Luxemburg, ES Lilian Zamfiroiu, cel care a mijlocit această întâlnire între administraţiile locale din Esch sur Alzette şi Râmnicu Vâlcea.

Iubitor al handbalului, primarul din Esch sur Alzette a primit din partea Primăriei Râmnicului un tricou al echipei Sport Club Municipal, imprimat cu numele său şi numărul 1. 

Cu o populaţie de aproximativ 35.000 de locuitori, Esch sur Alzette este al doilea oraş ca mărime din Luxemburg, a fost desemnat Capitală Culturală Europeană a anului 2022, are o tradiţie culturală dublată de o dezvoltare economică în special în domeniul siderurgiei, se mândreşte cu o experienţă deosebită în domeniul incubatoarelor de afaceri şi al cercetării şi găzduieşte Universitatea din Luxemburg.