Connect with us

Fapt divers

O fotografa din Romania a surprins diferite tipuri de frumusete feminina din jurul lumii

Published

on

Numele ei este Mihaela Noroc, iar după cum îi spune și numele, a avut șansa de a călători în jurul lumii și de a explora diferitele modalități în care este percepută frumusețea. Proiectul său, “Atlasul de frumusețe”, a devenit viral în ultimele zile, deoarece este o provocare adusă tiparelor de frumusețe promovate de industria revistelor de modă.

Românca a călătorit în 37 de țări, în care a fotografiat tinere cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru a demonstra că frumusețea este creată de către ochii care privesc.

“Văd mulți oameni care încearcă să fie ca alții, vor să copieze tendințe la nivel global, în loc să fie ei înșiși, să își păstreze gena și mediul cultural din care provin. Există multă presiune pentru a arăta într-un anumit fel, iar mesajul meu este acela că a fi original este mereu mai bine decât a fi o copie”, a declarat Mihaela Noroc.

Ideea i-a venit în timpul unei excursii în Etiopia. Mihaela a fost impresionată de frumusețea femeilor de acolo, care și-au menținut tradițiile fără să se orienteze după trendurile internaționale.

“Am realizat că a fi frumoasă înseamnă a fi tu însăți, a fi diferită și mândră de moștenirea ta culturală”.

Femeile pe care Mihaela le-a abordat pentru fotografii au reacționat diferit: unele au acceptat imediat, iar altele au fost mai greu de convins. Dar proiectul Mihaelei este fascinant și a devenit cunoscut la nivel mondial.

Proiectul a fost realizat din fondurile personale ale Mihaelei Noroc. Aceasta a menționat că nu i-a fost ușor, a trebuit mereu să doarmă în casele localnicilor și să aleagă cele mai ieftine mijloace de transport. Mihaela încearcă acum să faca rost de fonduri, pentru a-și continua proiectul.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: