Connect with us

National

O nouă seară de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală

Femeia-jandarm care a fost bătută este bine, s-a ridicat din pat

Published

on

Zeci de mii de oameni au scandat lozinci prin care au cerut demisia guvernanţilor. Oamenii au manifestat paşnic, deşi mitingul nu a fost autorizat de Primărie.

Singurele urgenţe medicale nu au fost generate de agresiuni, precum cele de vineri seara, care s-au soldat cu 452 de răniţi, atât din rândul protestatarilor cât şi al forţelor de ordine. Doar şase mai sunt internate în spital, în stare stabilă.

Ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers la Spitalul „Floreasca”, unde este internată şi femeia-jandarm care a fost bătută şi despre care s-a afirmat că ar avea o fractură la coloana cervicalã. „Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (…) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (…) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie”, a precizat Sorina Pintea.

Mii de persoane s-au aflat ieri şi pe străzile marilor oraşe – în Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Arad, Bacău sau Constanţa. Manifestanţii au ieşit în semn de solidaritate cu protestele din Capitală.