Connect with us

Evenimente

O strângere de mână istorică: Donald Trump și Kim Jong-un. Un acord comun semnat între cele două state

Kim s-a adresat jurnaliştilor prin intermediul unui translator

Published

on

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un au semnat un acord comun între cele două state, în urma summitului istoric dintre cei doi lideri, organizat la Singapore.

Denuclearizarea Coreeii de Nord și atenuarea sancțiunilor impuse regimului de la Phenian au fost principalale teme ale discuțiilor dintre Donald Trump și Kim Jong-un.

După un tete-a-tete de 45 de minute, la convorbiri au luat parte și membri ai celor două delegații. În stilul caracteristic, președintele Trump a prezis o “relație formidabilă” cu liderul nord-coreean. La ora 04:05, ora României, pentru prima dată în istorie, un lider american şi unul nord-coreean şi-au strâns mâinile.

Donald Trump şi Kim Jong Un au apărut aproape simultan, dar venind din direcţii diferite – o solicitare importantă de protocol, pentru a nu părea că unul dintre lideri a sosit primul şi îl aşteaptă pe celălalt. A urmat apoi o nouă sesiune de fotografii, înaintea convorbirilor. Şi primele cuvinte rostite de fiecare.

Mă simt nemaipomenit. Vom purta o discuţie grozavă, cred că va fi de un succes răsunător. Este o mare onoare pentru mine şi cred că ne vom înţelege de minune, n-am nicio îndoială”, a transmis Trump.

Kim s-a adresat jurnaliştilor prin intermediul unui translator. ”Nu a fost uşor să ajungem aici, trecutul şi vechile prejudecăţi au acţionat ca obstacole majore, dar le-am depăşit şi iată-ne aici astăzi”, a transmis liderul nord-coreean.

 

sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: