Connect with us

Fapt divers

Oamenii de știință au stabilit ce dietă trebuie adoptată pentru o viață cât mai longevivă

Published

on

Sursă imagine: engin akyurt/unsplash.com

Speranța de viață a fiecărui individ are componentă puternic genetică, însă alimentația și stilul de viață influențează au de asemenea un impact semnificativ asupra acestui factor.

Gerontologul Valter Longo, de la University of Southern California din SUA, susține că există o formulă pentru post și dietă care poate să ofere cele mai bune șanse pentru a maximiza durata de viață. Împreună cu Rozalyn Anderson, de la Universitatea din Wisconsin, au examinat literatura de specialitate cu privire la longevitatea și nutriția unei varietăți de viețuitoare, raportând informațiile la oameni.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani ar putea să includă în dieta lor mai multe proteine pentru a mări masa corporala în scădere și a se proteja împotriva fragilității cauzate de îmbătrânire.

Potrivit oamenilor de știință, pentru longevitate avem nevoie de o dietă care să includă o cantitate suficientă de carbohidrați nerafinați, proteine de origine vegetală și grăsimi de origine vegetală pentru a acoperi puțin sub o treime din nevoile energetice.

De asemenea, trebuie să ne planificăm mesele într-o fereastră de douăsprezece ore, incluzând un ciclu de cinci zile de post la fiecare trei-patru luni, care va ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale și la reducerea riscurilor de rezistență la insulină.

Este necesar să avem în vedere faptul că Longo este implicat într-o companie care produce produse alimentare folosite pentru a imita postul, ceea ce înseamnă că este important să fim reticenți în privința studiului.

În ciuda acestui fapt, este recomandă să limităm consumul de carne roșie, să creșterem nivelul proteinelor vegetale și să renunțam la mese din când în când pentru a duce o viață sănătoasă.

Sursă text: sciencealert.com