Connect with us

International

Oficial: aproape toti suspectii de agresiuni de la Koln sunt imigranti

Pana in prezent la Koln au fost inregistrate peste 600 de plangeri pentru agresiune, in special pentu agresiuni sexuale, in noaptea de anul nou.

Published

on

Aproape toti suspectii de violentele cu preponderent sexuale comise la Koln in noaptea de Anul Nou sunt straini, solicitanti de azil sositi in ultimele luni în Germania, a declarat luni ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, citat de Agentia France Presse (AFP).

Pana in prezent la Koln au fost inregistrate peste 600 de plangeri pentru agresiune, in special pentu agresiuni sexuale, in noaptea de anul nou.

Ralf Jäger a apreciat ca si politia a comis “greşeli foarte grave” in gestionarea situatiei în noaptea dintre ani.

In consecinta, seful politiei din Koln a fost suspendat din functie saptamana trecuta.

Pe de alta parte, ministrul de interne a avertizat impotriva stigmatizării străinilor, care ar da apa la moara extremei drepte.

Amintim ca, intr-un prim raport dupa incidente, politia din Koln a declarat ca deficitul de personal si de dotari ale echipajelor de interventie a creat o situatie de “supravieţuire a celui mai puternic”, in care multimea de barbati, in majoritate straini, i-a împiedicat în mod fizic pe politisti sa vină în ajutorul femeilor victime ale agresiunilor.

Incidente ca cele de la Koln s-au produs în noaptea de Revelion, chiar daca la scara mai mica, si în alte orase germane: Hamburg, Stuttgart si Frankfurt

 sursa: Bucuresti FM