Connect with us

International

Oficiali ai Comisiei Europene propun împrumuturi comune ale ţărilor Uniunii pentru a finanţa un răspuns la criza preţurilor din energie

Published

on

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Doi oficiali de rang înalt ai Comisiei Europene propun împrumuturi comune ale ţărilor Uniunii, pentru a finanţa un răspuns la criza preţurilor din energie, care ameninţă să trimită blocul comunitar în recesiune.

Într-un articol publicat în mai multe ziare europene, comisarul pentru economie Paolo Gentiloni şi cel pentru piaţa internă, Thierry Breton au spus că noua formă de împrumut ar putea urma exemplul îndatorării cumune din timpul pandemiei de COVID-19, pentru a subvenţiona locurile de muncă, ce ar fi fost, altfel, pierdute.

Propunerea celor doi comisari urmează planului naţional anunţat săptămâna trecută de Germania care mobilizează 200 de miliarde de euro pentru a-şi proteja economia de scumpirea energiei. France Presse notează că planul a atras critici din partea oficialilor europeni care se tem de concurenţă neloială şi de fragmentarea pieţei unice, multe state nefiind capabile să adune sumele necesare pentru a-şi apăra afacerile.

%d blogeri au apreciat: