DE ACTUALITATE

Olimpici romani, admisi la Harvard!

Doi elevi olimpici internaţionali de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Andrei Iliescu, pasionat de chimie şi Ştefan Eniceicu, pasionat de fizică, îşi vor continua studiile la Universitatea Harvard, unde au fost acceptaţi recent, anunţă instituţia de învăţământ.

Ambii elevi au reușit performanţe deosebite, fiind multipli medaliaţi la concursuri şi olimpiade internaţionale. Andrei Iliescu, pasionat de chimie, este unul dintre cei şase liceeni care, de-a lungul timpului, au reuşit să ia aur la toate disciplinele Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene.

Pasionat de fizică, Ştefan susţine că aceasta este „singura ştiinţă care ne ajută să înţelegem tainele Universului”. Ştefan Eniceicu şi Andrei Iliescu sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, unitate de învăţământ care are anual în palmares zeci de medalii la olimpiadele şi concursurile internaţionale. De asemenea, în fiecare an, numeroşi absolvenţi ai ICHB sunt admişi la universităţi de prestigiu precum Harvard, Princeton, MIT, Oxford, Cambridge.

 

Sursa: obiectivonline.ronationala

%d blogeri au apreciat: