Connect with us

Regional

Olt: 19 beneficiari de ajutor social au pierdut acest drept pentru că au refuzat un loc de muncă

Published

on

Un număr de 19 beneficiari de ajutor social din judeţul Olt au pierdut anul trecut dreptul la venitul minim garantat pentru că au refuzat un loc de muncă, potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt, Ileana Ghiţă. 

Numărul persoanelor care ar putea rămâne fără ajutor social din cauză că au refuzat un loc de muncă ar putea creşte în perioada imediat următoare, în condiţiile în care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a raportat că, din octombrie 2018 şi până în prezent, 39 de şomeri neindemnizaţi care beneficiau de ajutor social au refuzat un loc de muncă. 

Slujbele refuzate de beneficiarii de ajutor social sunt în majoritate de muncitor necalificat în confecţii textile şi construcţii. 

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt, Ileana Ghiţă, a arătat că ajutoarele sociale încetează şi din alte motive, iar în perioada octombrie – decembrie 2018, când au fost sistate 19 ajutoare sociale pentru şomeri neindemnizaţi care au refuzat un loc de muncă, au încetat alte 460 de ajutoare sociale, în unele cazuri fiind vorba de persoane care s-au angajat, s-au pensionat ori au plecat la muncă în străinătate. În perioada menţionată au fost şi cazuri în care au încetat ajutoarele sociale pentru că nu au fost efectuate orele de muncă. Alt motiv pentru încetarea unor ajutoare sociale a fost decesul persoanei care beneficia de acest drept.