Connect with us

Regional

Olt. Bursa locurilor de muncă în domeniul sezonier

Agricultură

Published

on

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 210 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Descrierea locului de muncă
Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul danez deţine în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.

Durata contractului:
Portugalia (60 locuri de muncă): martie-mai 2020, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.
Danemarca (150 locuri de muncă): mai-septembrie 2020, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.

Condiţii:
-Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100-120 de euro, incluzând consumul/utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului, asigurarea medicală plătită de angajator, se asigură transport săptămânal la supermarket, posibilitate de avansare în cadrul companiei şi de reînnoire a contractului de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.
-Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, 2 persoane în cameră, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea.
Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpăraturi, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com

Plata muncii:
-În Portugalia: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1000-2000 de euro/lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.
-În Danemarca: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, salariul este între 2000 şi 2500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu, reprezentând bani de vacanţă, conform legislaţiei daneze. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

Cerinţe:
-vârstă minimă: 18 ani;
-nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine;
-abilităţi de muncă în agricultură;
-condiţie fizică bună.

Mod de aplicare:
Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

ermen limită pentru trimiterea aplicaţiilor: 9 decembrie 2019.