Connect with us

Regional

Olt. Campanie de informare despre colectarea selectivă a deşeurilor

Published

on

Cetăţenii din judeţ vor fi informaţi în perioada următoare despre colectarea selectivă şi gestionarea deşeurilor, având în vedere că din a doua jumătate a lunii martie în toate localităţile din Olt ar urma să fie funcţional sistemul integrat de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor.

Consilierii judeţeni au aprobat joi proiectul „Oltul colectează selectiv” şi cheltuielile legate de proiect în vederea finanţării acestuia, în proporţie de 90%, de la Fondul pentru mediu, programul vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind gestionarea deşeurilor.

Localităţile vor încheia contracte cu cetăţenii, aceştia urmând să plătească o taxă lunară de 11,75 lei de persoană în oraşe şi 3,69 de lei de persoană în mediul rural, iar pentru utilizatorii non-casnici este de 350,21 lei pe tona de deşeuri.

Cu excepţia oraşului Scorniceşti, toate celelalte localităţi din judeţ au aprobată această taxă de salubrizare, la Scorniceşti consilierii locali stabilind că doar în centru să fie taxa la nivel de oraş, în timp ce în sate taxa să fie la nivel de comună.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON